Minden ami Ingress. Magyarul, érthetően.

2017. augusztus 24. 17:19 - BTKrisztian

Misty Hannah

XM Fertőzött / Magnus tag / Az Elmepalota birtokosa

mistyh-768x560.jpg

Misty Hannah sok szempontból különleges ember. Ő az, aki a legtöbbször halt meg az elmúlt években és ő az egyetlen, aki az összes Magnus képesség birtokában van.

 

Misty már azelőtt a NIA alkalmazottja volt, mielőtt az Ingress project elkezdődött volna. Talán pont Misty volt az aki miatt a NIA felfigyelt az XM-re. Misty kiskora óta képes különleges, megmagyarázhatatlan dolgokra. Érzékel, hall, lát olyan dolgokat, amiket mások nem. Olyan emlékei vannak, amik nem lehetnek a sajátjai. Képes bárkit megtéveszteni, meggyőzni és befolyásolni. 

Amikor a NIA beindította az Ingress projektet, Misty volt az első, akit megkerestek és bevontak. A katasztrofális robbanáskor mindenki biztos volt benne, hogy Misty életét vesztette, hiszen nem hagyta el az épületet a többiekkel együtt. Jarvis és Devra bukkant rá, hetekkel később, miközben a NIA elől menekültek. Egy Los Angeles-i helyen tartott éppen előadást. Beállt bűvésznek, ezzel álcázta különleges képességeit. Sajnos a menekültek nem tudtak vele beszélni és végére járni a dolgoknak, mert a helyszínen lövöldözés tört ki, a NIA bérgyilkosai lelőtték Misty-t. 

magiccastle.pngPár hónappal később érdekes dolog történt. A Portal Network egy meghívott dobott az Ügynököknek. Látszólag Misty előadására szólt, de hogyan, amikor már meghalt, nem is egyszer? Az Ügynökök nagyon izgatottak voltak és természetesen a NIA is lecsapott a lehetőségre, hogy elkapják és újra felhasználják az XM kísérletekre. Mindenki meglepetésére valóban Misty jelent meg és egy csodálatos bűvész műsort adott elő. A műsor végén szokásához híven meghalt, egy Los Angeles-i banda elkapta akiknél egy nagy adósságot halmozott fel. 

Sokáig csend volt és mindenki biztos volt benne, hogy Misty végleg meghalt és már nem hallunk felőle. De Tecthulhu aktiválása megváltoztatott pár dolgot és a Magnus összes tagja ujjászületett. Misty nem is tétlenkedett, belevetette magát a felszabadult energiák tanulmányozásába és kulcsfigura lett a jelenleg is zajló eseményekben. 

 

Amit még fontos elmagyarázni, hogy mik is azok a Magnus képességek és hogyan lehet használni őket. Amisty_fire.jpg Magnus úgy jön létre, hogy 13 ember egyszerre lesz kitéve egy hatalmas mennyiségű XM robbanásnak. Az első ilyen esemény az Epiphany Night volt, a robbanás a CERN laborban. A második ilyen esemény Tetchulhu aktiválása volt. A Magnus tagok mindegyike rendelkezik két képességgel, az egyik, hogy 1331 naponta ujjászületnek, megfiatalodva, megerősödve és az összes eddigi emlékükkel. A másik képességük, ami befolyásolni tudja az XM-et. A kivétel ez alól a Trickster Archetype, ami az összes képességgel rendelkezik. Nem ismerjük mind a 14 képességet, de párat már sikerült felfedezni és nagyjából kiismerni: 

Lima Rebirth / Minden Archetype
A Magnus tagok képesek 1331 naponta ujjászületni. Amikor a 13 ember Magnus taggá válik, a testük kómában van a Magnus Kamrában. A tudatuk fizikai alakot ölt, mi ezeket a kivetüléseket ismerjük. Az igazi Hank-el, Devra-val, Misty-vel még soha senki nem találkozott, csakis a kivetülésekkel, amik tökéletes másolatai az eredetinek.

Remote Viewing / Dreamer / Roland Jarvis
A Dreamer képes más tér- és idősíkokat látni, de csakis megfigyelőként. Látja a múltat, a jövőt és másik dimenziókat is. A képesség hátránya, hogy néha nem tudja megkülönböztetni a valóságot és a látomásokat, ez könnyen az őrületbe kergetheti. Jarvis hamar beleőrült a látomásokba, amit a Shaper-ek világában látott, olyan mély nyomot hagyott benne, hogy mindenáron valósággá akarta változtatni a Földön. 

Remote Participation / Visionary / Victor Kureze
Victor egy quantum fizikus, aki azt a képességet kapta, hogy más idő és tér síkokba tudja juttatni a tudatát. A Dreamer-rel ellentétben nem csak megfigyelni képes, hanem magával is tudja hozni a történteket. Amit átél a képessége által, megtörténik a mi valóságunkban is. A Navarro táborban meg is tapasztalhattuk ezt. Az Ügynökök átéltek egy 16. századi háborút. Napokkal később a Navarro fáiban megtalálták a lövedékeket, amiknek nem lett volna szabad ott lenniük.

Mind Palace / Trickster / Misty Hannah
Az elmepalota egy különleges hely. Képes rá, hogy olyan entitások találkozzanak és kommunikáljanak, amiknek egyébként nem lenne lehetősége erre. Az elmepalotában nem számít a távolság, az idő, a különböző nyelvek. A tudatok összeolvadnak, a tudás eggyé válik. A Trickster képes más entitások elméjét a sajátjába olvasztani, bezárni azokat az elmepalotájába. Ez a képesség a Magnus-on kívül Tetchulhu-ban is megtalálható, illetve ADA is ezzel a módszerrel olvadt össze Klue-val.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingress-tortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4512786052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami Ingress. Magyarul, érthetően.
süti beállítások módosítása